Hur är det att jobba som chattoperatör från utlandet?

Hur är det att jobba som chattoperatör från utlandet?

Vill du arbeta som chattoperatör?

Att jobba som chattoperatör från utlandet är i grund och botten samma sak som att jobba hemifrån Sverige. Du behöver inte mer än en dator, internetuppkoppling och Skype samt en mejladress. Du har dessutom exakt samma ersättningsmodell vilket innebär att du får betalt precis lika mycket för samma arbete som de som jobbar från Sverige. 

Ersättningen

Bor du i ett land där saker och ting kostar mindre ökar du givetvis din köpkraft avsevärt genom att du har lika mycket pengar i fickan som om du vore hemma i Sverige. Bor du tvärtom där det är dyrare än i Sverige blir det ju motsatt effekt. Detta kan vara bra att ha i åtanke innan man börjar jobba. 

Kom dock ihåg att du själv kan påverka din lön genom hur mycket du jobbar och hur smart och effektivt du jobbar på dina pass.

Arbetsuppgifterna

Det finns inte heller någon skillnad i dina arbetsuppgifter beroende på vart du bor i världen. Du skriver dessutom enbart på svenska i alla lägen. Du behöver inte känna press att svara på något annat språk som du kanske inte behärskar helt och fullt ut. Det finns kunder som skriver på engelska för att de inte kan skriva eller prata svenska, men även då är det svenska som gäller för din del.

Tidszonen

Då du med stor sannolikhet befinner dig i en annan tidszon kan det vara både en för- och en nackdel. Fördelen kan vara att du har tid att jobba när kön i chatten är som högst, vilket brukar vara på kvällen svensk tid. Alla tider vi anger är för övrigt enligt svensk tidszon, aldrig någonsin i någon annan tidszon. 

Apropå kön och kvällsarbete så är det mer betalt efter kl 18.00 svensk tid och fram till midnatt. Dessutom är det ofta fler meddelanden att besvara en bra bit in på natten. Det kan vara kunder som har sena vanor eller kunder som jobba nätter och skriver på sina pauser etc. 

Bor du i en tidszon som ligger långt efter svensk tid kanske det är bekvämare tider för dig att jobba trots att det är mitt i natten i Sverige! Det innebär att du kan tjäna mer pengar utan att behöva tumma på nattsömnen och hälsan för egen del! Man ska ju må bra av att jobba och tjäna pengar, inte slita ut sig kan man tycka!

fördelar med att jobba som chattoperatör från utlandet

Finns det några andra fördelar med att jobba som chattoperatör från utlandet?

Ja, visst finns det även ytterligare fördelar med att jobba från utlandet. Om vi utgår från att du flyttat ut och helt enkelt emigrerat till ett annat land så hör du hela tiden det landets språk, nyheter och upplever deras kultur och så vidare. 

Att då jobba mot den svenska marknaden gör att du övar på din svenska per automatik. Du får bättre koll på vad som händer i Sverige genom det kunderna gör och berättar och mycket mer! Du får en naturlig kontakt mot Sverige så att säga. Det blir dessutom mer viktigt än någonsin att hålla dig ajour med nyheter och händelser i Sverige. Detta för att ha i alla fall lite koll på vad kunderna pratar när det hänt något. 

Inte minst är det viktigt för att du själv ska kunna föra intressanta diskussioner om både högt och lågt med dina kunder.

Sök nu och bli en chattoperatör!

Bestäm själv tid och plats för arbete
Ingen tidigare arbetserfarenhet krävs
Tjäna pengar 24/7 dygnet runt
Arbeta från din mobil, surfplatta eller dator

Intresserad? Upplev en unik frihet och fullständig flexibilitet i din arbetsdag. Om du letar efter ett enkelt jobb som låter dig jobba på dina egna villkor, så är detta en möjlighet du inte borde gå miste om!

Starta din ansökan här

AMT_fluent_form for articles

Sammanfattningsvis

Sammanfattningsvis är ett jobb som chattoperatör perfekt för dig som ska flytta utomlands. Du har ett smidigt jobb som du så att säga kan ta med dig vart du än befinner dig, bara du har din dator och en internetuppkoppling så klart. 

Som extrajobb eller som heltidsjobb i ett annat land, du väljer! Det är upp till dig hur och när och vart du vill jobba, men möjligheterna är många och flexibla för dig som redan bor i ett annat land eller som vill ha ett jobb med dig när du flyttar iväg utomlands.

Vad erbjuder vi här på Jobba-Hemifrån?

Vi erbjuder dig ett flexibelt arbete du kan sköta helt och hållet från din dator. Så länge du har en stabil internetuppkoppling kan du utföra jobbet precis där det behagar dig. Hemifrån eller på ett hotellrum eller på ett kafé, ja det är du som avgör varifrån du vill jobba! Vi betalar dessutom bäst i branschen så du kommer att tjäna bra om du jobbar med oss.

Intresserad? Kolla för mer detaljer och applikation här.