Text chattoperatör jobb

Text chattoperatör jobb

Vill du arbeta som chattoperatör?

Vad det krävs för att bli en Text chattoperatör

Världen av chattoperatör jobb kan vara spännande. Att chatta med folk genom text är definitivt en färdighet som kräver lite tid att få, men du kommer snabbt förtå att det är värt det när du ser hur kul det kan vara och hur många möjligheter som finns i detta fält.

Och det är inte bara kundtjänst. Ett chattoperatörjobb kan också vara att vara ansvarig för att träna nya anställda, övervaka sociala media konton, och mer.

Du kan Ansöka för ett hemmajobb som textchattoperatör här!

Denna artikel kommer ge dig en översikt vad som kommer med att vara textchattoperatör.

Vad är en textchattoperatör?

Ett textchattoperatör jobb är ett jobb där du är ansvarig för chatt med klienter och kunder genom text. Du kan svara på frågor, förse kundservice information, eller följa upp med klagomål som kommer i dina konversationer. En chattoperatör kan också förse träning för nya anställda, övervaka sociala media konton av företag de arbetar för, och typ allting relaterat till textkommunikation och skrivande.

Hur blir man en chattoperatör?

I ordning att bli en chattoperatör, så behöcer du några grundläggande krav. Kraven för en textchattoperatör skiljer sig från företag till företag och kan inkludera: erfarenhet inom kundtjänst, förmåga att skriva snabbt, bekantskap med specifikt datorprogram som Word där du noterar dina konversationer.

Färdigheterna som krävs varierar beroende på vad för chattoperatör jobb som finns tillgängligt. Om du är intresserad av att bli en textchattagent som förser träning, så är goda kommunikationsfärdigheter bra men om du vill övervaka sociala media konton så behövs det inget program som du behöver kunna använda. Det är också viktigt att ha tålamod i detta fält. – för att interaktion via text tar tid!

De tre kraven du har mest användning för är dessa:

1. Bra skrivfart

Du måste skriva minst 40 ord per minut. Detta är vanligtvis det blotta minimumkravet för denna sorts jobb så det är viktigt att du möter de standarderna om du vill bli en textchattmoderator. Det kan låta enkelt nog men när man ställs på prov, så är dessa saker saker som måste tas seriöst då de påverkar din framgång på jobbet mycket. För exempel – det är ingen mening att arbeta som bra operatör om du inte kan svara snabbt!

2. Kreativitet i dina svar

Ge inte samma svar varje gång, var kreativ! Varietet är en livskrydda, och kommer göra ditt jobb som chattoperatör mer schysst.

En textchattoperatör behöver tänka fort och komma med svar som inte bara är snabba utan också underhållande. Detta beror på att framgången av dessa jobb ligger på hur bra du är på att hålla kunder engagerade genom koversation. En bra tumregel för detta är, när du svarar på en fråga – ge dom inte bara ett svar! Håll det lätthjärtat och vänligt så de håller sig intresserade med det du har att säga.

Kreativitet kommer också hjälpa dig att hantera möjliga klagomål mer proffsigt och effektivt. Du behöver veta hur man hittar lösningar snabbt eller minst guida folk som är frustrerade till att förstå vad som händer utan att ditt ttålamod försvinner eller att du tar parti för mycket åt något håll.

3. Vet när det är lämpligt att ta en rast eller sluta chatta för dagen

Som alla jobb som involverar kommunikation med kunder, så är frustration runt hörnet. Du behöver ha förmågan att hantera övergrepp från arga kunder och inte låta detta påverka ditt humör under andra chattar.

Du behöver kunna hantera din frustration utan att ta ut den på en – ibland helt annan – person på andra sidan av chattfönstret.

På grund av frustrationerna så är det väldigt viktigt att veta när du behöver ta en paus och hur mycket tid du ska spendera på att chatta med kunderna

jh7

Hur mycket tjänar en chattoperatör?

Lön för textchattagent ligger på 3,000 till 6,000 kr i veckan, det beror på vilka uppgifter man har. Summa pengar som du tjänar kommer också att vara beroende på antal timmar per dag, på industrin, och hur mycket nödvändig erfarenhet som krävs, och utbildning och träning.

Något som är vanligt också är att chattare får betalt för mängden meddelanden, vilket menar att desto fler meddelanden operatören hanterar, ju högre blir deras lön. Dessa jobbs priser går mellan 100 kr till 235 kr i timmen.

Vi säger att du kan hantera 60 meddelanden per timme, med en avgift på 0,15 USD per meddelande. Det kommer ge dig ungefär 80 kr i timmen. Kanske verkar det inte så attraktivt, fast det finns en fördel och det är att de flesta företagen ger dig möjlighet att bestämma när du ska jobba.

Om vi kollar, om du jobbar fyra timmar på morgonen och tar ledigt några timmar för att umgås med kompisar, gymma eller annat. Sen om du jobbar fyra timmar till innan sovdags, och gör detta 6 dagar i veckan så tjänar du runt 650 kronor per dag, multiplicerat med 6 dagar → 3900 kronor per vecka, detta med att du har din firhet att jobba när du vill

Sök nu och bli en chattoperatör!

Bestäm själv tid och plats för arbete
Ingen tidigare arbetserfarenhet krävs
Tjäna pengar 24/7 dygnet runt
Arbeta från din mobil, surfplatta eller dator

Intresserad? Upplev en unik frihet och fullständig flexibilitet i din arbetsdag. Om du letar efter ett enkelt jobb som låter dig jobba på dina egna villkor, så är detta en möjlighet du inte borde gå miste om!

Starta din ansökan här

AMT_fluent_form for articles

Varför du borde överväga att bli chattoperatör?

Det som är bra med att vara textoperatör med chatt är att du kan vara flexibel med ditt schema och att hitta mening med arbetet då du skapar kontakter med folk som finns på hela jorden, och få betalt för det! Många ser det flexibla som den största fördelen med att jobba hemifrån.

Fast du må också kunna ta hand om dig när du jobbar med detta så att du får med alla de bra sakerna.

Det viktiga är att inte anstränga sig för hårt, och att inte bli utbränd när du jobbar med chatt – annars klarar du inte detta långsiktigt! Det kan innebära att det är viktigt att pausa eller sluta chatta för dagen om det krävs.

Intresserad av att jobba som textchattoperatör?

Om det är så att du söker ett jobb där du kan jobba när som helst, vart som helst, och få mening med jobbet via anslutning med människor, (med andra fördelar), så kan detta vara perfekt arbete för dig med att bli textchattoperatör. Att slå flexibiliteten i detta jobb är svårt att slå, verkligen; detta jobb tillåter dig att jobba vilka tider du vill, det måste bara finnas internet i närheten.

Chattoperatörer hittar meningen i deras jobb via kontakt med folk. Detta är ett mycket spännande sätt för dig att utforska dina intressen samt passioner samtidigt som du tjänar pengar genom timmarna som du sätter in. Operatörer är ansvariga för att tillhandahålla kundtjänst genom textbaserad chatt på uppdrag av deras företags webbplats eller app – inga telefonsamtal behövs! Det krävs inte heller tidigare erfarenhet.

Intresserad i jobbet som vi erbjuder? Kolla för mer detaljer och applikation här.