Hur är det att jobba som chattoperatör?

Hur är det att jobba som chattoperatör?

Vill du arbeta som chattoperatör?

Först och främst är det ett väldigt roligt och modernt jobb att jobba som chattoperatör! Man jobbar ju 100% online med sin dator eller mobil. Inga möten eller resor till jobbet och sådant. Man kan sitta på ett kafé eller i sitt hem, man väljer själv!

Att jobba som chattoperatör är ett jobb som först och främst är flexibelt och där man kan jobba från vart man vill och när man vill som sagt, man lägger ju så att säga sitt eget schema och bestämmer sina egna arbetstider helt enkelt.

Det krävs mycket eget ansvar när man jobbar så här. Men att kunna jobba vart man vill och när man vill är guld värt för många! 

Vilka egenskaper krävs för jobbet som chattoperatör?

Egenskaper man behöver är att vara alert och kunna fokusera. Det går snabbt och man har kontakt med många olika typer av kunder under ett arbetspass. Även att kunna skumma text effektivt är en stor fördel då vissa kunder skriver långa svar. Det gäller att man snabbt kan skumma dessa utan att missa viktig info. Ibland kan det handla om att skriva 50-100 svar på en timme!

Hur många kunder som skriver till en beror dels på hur bra man själv är på att svara och dels vilken tid på året det är. Till exempel så är det extremt många som skriver under storhelger medans det vissa andra tider på året brukar vara lite lugnare. Så man ska räkna med att det inte är riktigt samma arbetsbelastning hela tiden. 

En sak som är väldigt viktig också är att man skriver så bra svenska som möjligt så kunden har lätt att förstå vad man svarar. Det genererar fler svar tillbaka och då blir jobbet roligare när man får prata mer och mer med samma kund. Dessutom tjänar man mer pengar ju fler meddelanden man får iväg. 

Man får alltså betalt för varje meddelande man skickar. Det är ingen fast tim-, vecko- eller månadslön utan ersättningen är baserad på antal svar man skickar. Det innebär att man själv styr hur mycket man kommer att tjäna under en given vecka eller månad.

Sök nu och bli en chattoperatör!

Bestäm själv tid och plats för arbete
Ingen tidigare arbetserfarenhet krävs
Tjäna pengar 24/7 dygnet runt
Arbeta från din mobil, surfplatta eller dator

Intresserad? Upplev en unik frihet och fullständig flexibilitet i din arbetsdag. Om du letar efter ett enkelt jobb som låter dig jobba på dina egna villkor, så är detta en möjlighet du inte borde gå miste om!

Starta din ansökan här

AMT_fluent_form for articles

Finns det utvecklingsmöjligheter för en chattoperatör?

En sak som är väldigt bra med det här jobbet är möjligheten att kunna klättra på karriärstegen internt. När man gör ett riktigt bra jobb i chatten och visar att man kan besvara kundernas frågor på ett bra sätt så kan man på sikt även bli erbjuden fler uppgifter. Det är toppen för att man då får mer variation i sitt arbete samt inte minst en orsak till att vilja göra lite extra bra ifrån sig redan från början.

När man jobbat ett tag och börjar få upp farten och kan jobba mer, kanske rent av gå över till heltid, så blir det viktigt att ha bra utrustning som ett bra tangentbord och en bra skärm. Har man inte det kan det bli lite väl jobbigt för händer, armar, ögon och nacke när man sitter timme efter timme och jobbar i chatten. Det är ett hett tips för den motiverade och seriösa chattoperatören!

jobba som chattoperatör

Vad är det bästa med jobbet som chattoperatör?

När man har frågor eller funderingar kring jobbet finns det alltid duktiga och trevliga coacher på plats. Dessa kan man skriva till direkt via Skype för att få hjälp. Det är guld värt så man inte känner sig ensam, osäker eller utlämnad åt att lösa alla knepiga frågor som kunderna ibland kan ställa. 

När det gäller ersättningen man får betalas den ut en gång per vecka, så det är faktiskt väldigt snabba pengar! Det är helt klart en av de allra bästa sakerna med det här jobbet. Vem behöver inte pengar snabbt? Har man gjort jobbet vill man inte sitta en månad och vänta.

Sammanfattningsvis kan man säga att jobbet som chattoperatör är roligt, modernt, flexibelt och ger bra och snabba pengar. Man kan ha det som extrajobb eller jobba på heltid, man väljer själv!

Vad erbjuder vi här på Jobba-Hemifrån?

Vi erbjuder dig ett flexibelt arbete du kan sköta helt och hållet från din dator. Så länge du har en stabil internetuppkoppling kan du utföra jobbet precis där det behagar dig. Hemifrån eller på ett hotellrum eller på ett kafé, ja det är du som avgör varifrån du vill jobba! Vi betalar dessutom bäst i branschen så du kommer att tjäna bra om du jobbar med oss.

Intresserad av distansjobbet som vi erbjuder? Kolla för mer detaljer och applikation här.